Media Guru, Adeniji Omirin Speaks On His 2 Decades In The Movie Industry; Set To Release New Movie Titled 'No Man's Land'


Adeniji Omirin is Managing Director of Adnom Communications and Executive Producer of an amazing body of works — movies and series. He started as a staff of NTA in the 90s after studying Accountancy at Yaba College of Technology, Lagos. The media guru speaks to reporters from his recent film location as he works with movie director Saheed Apanpa about his coming project titled ''No Man's Land''.


The movie is scheduled for principal photography on the 10th of May and the director of the flick is Saheed Apanpa. No Man's Land is about a psycho ex-husband who came back for his long-lost love who has found solace in the arms of another man. It's guaranteed to be another Saheed Apanpa hits. Following the likes of Homeless Home, Letting Go, Jumbled, Devil's Orchard and many more.



1. You've got quite an amazing profile in the media industry. From media marketing to media brokerage, media relations, creative, media buying and television production/ programming. Tell us more about your formative years and how you started? 


ANSWER: It started way back in the 90s in NTA, I studied Accountancy at Yaba College of Technology but my media production passion stole that from my heart. I worked with Ms Julie Coker who was a producer and a Commercial Director and several other Adverts Commercial Directors and Managers. The zeal of production and media buying was embedded in me by these great adverts and TV production gurus.

When I started, I focused on the One-Bus-Stop Media company where all could be done without going from pillars to poles.



2. Let's talk about your contents: Tomorrow is now with Season 3 (26 episodes), Mothercare has 42 episodes, Downtown has 26 episodes, Kajola has 26 episodes, The Custodians on 52 episodes, and Choices has 49 episodes. You have been busy. And you also have great movies under your belt. Is there a particular kind of story you tell or you just want to entertain and get the audience glued? 


ANSWER: Tomorrow Is Now is in its third season with over 26 episodes, Season 2 is actually 26 episodes and season 1 was 15 while Season 3 is 38episodes, so you can see the growth system and progress we have attained with the ‘’Tomorrow Is Now’’ family drama series franchise. As for Mothercare, it is our health programme and Company CSR project which we are still looking forward to more brand sponsorship and endorsement for the programme so we can achieve the level of life-changing standard we so much hope for the programme.

“Downtown” is our Family Comedy Drama Sitcom with 20 episodes in its flagship season and 43 episodes with new casts and more laughter for our viewers in the new episodes which is not yet seen by anyone. Kajola is one of our Yoruba drama series, Custodian is an Epic Movie, not Series although it is split into 4 parts. “Choices” is our family planning awareness series with close to 40 episodes. Our series is endless both seen and yet to be seen but to answer your question. We plan not only to tell a meaningful story but also entertain our audience while providing attractive stories and tales to keep every audience at every level or age glued to their screen and demanding for me.



3. It's 2 decades in the bag. What has kept you going?


ANSWER: Yes you are correct about that, two decades been in the business. It has definitely been the grace and the hand of God upon the business being the master-minder, coupled with the inbuilt passion for the media industry, tenacity and doggedness. Though it had not been a rosy journey all the way but like I mentioned earlier it had been the grace of God that kept me going.


4. You wear a great hat as the Managing Director of the company. How do you manage the needed balance of keeping up with the business and creative demands of the job?


ANSWER: God is the Managing Director of the company, I’m just a caretaker under His control so managing or keeping the business is absolutely by God not by my might. We don’t work alone as the media business demands. We are flexible with all creative professionals and they are ever ready to support and contribute their quota to the development of our company.



5. Your company have created quite some remarkable projects. How is the acceptance been over the years?


ANSWER: First and importantly, we thank God for everything, the acceptance has been good, we look forward to great and epic projects that would take us to the greatest point we want to reach. So all in all, we thank God and looking forward to more amazing years.



6. Does your company face any peculiar challenge or you would rather talk about the great benefits and opportunities that abound in your field and industry?


ANSWER: There is no business without its challenges, we are in a country where you need to wake up, stand up and get things done, and nothing is achieved especially in the ever-advanced media industry by waiting or counting your challenges.


As for the benefits, well the feeling we get from feedback on our programmes and movies helps us to know when we are on the right path and also helps in guiding us in projects to come. Also, working with several persons and personnel, brands, celebrities and individuals alike (i.e, audience, crew and other team members), we have come to realize that Media is a big business with endless possibilities and targets that cannot be over-emphasized.



Media guru, Adeniji Omirin


7. As a content creator you have seen many talents graced your shows, movies and series. Were there deliberate decisions to raise fresh stars and groom new talents under these projects?


ANSWER: Yes, we love to create a platform, check our movies and series, I am proud to say MR Macaroni today is amongst those that has graced Adnom Series ever before stardom and seeing what he has become today should open people’s acceptance to the possibility of new talents everywhere.


8. What is your position on the influx of foreign soaps into Nigeria? What are the differences between the foreign soaps and their local counterparts?


ANSWER: Sincerely, I don’t watch foreign movies or soaps as you call them, but yes, we won’t deny their influence on our style of movies and growth of the entertainment in Nigeria. But we all know, be it Music or Movies, Nigerians are making magic, so let’s just embrace our growth. Nobody can tell your story more than yourself; let’s keep telling our stories before foreigners take over our rights. It is a thing of joy that our youths have changed to our local contents and this has given us the liver to do more.


9. How do you relax?


ANSWER: I relax a lot with my family, sleep well and watch movies, travel far with them on holiday and I love playing table tennis; my best sport, I watch football but never a fanatic.



10. Tell us about your style and fashion?


ANSWER: Simple style, not colourful or loud and my best colour is blue

Post a comment

0 Comments

Search